viernes, 16 de diciembre de 2016

contes i sentits: "olora, toca, mira"

Comencem temporada Berenar de Contes amb ganes renovades i és que ja és el sisè curs que mantenim aquets projecte de dinamització lectora escolar.

La proposta del mes d'octubre ha estat "olora, toca, mira", contes i sentits.




Vam començar explicant els magnífics contes de José Campanari sobre els sentits editats per OQO




L'objectiu principal de la sessió d'avui era adonar-nos que tots tenim una percepció sensorial diferent a determinades imatges
A cada participant li vam donar la imatge d'un sentit (un dit, un ull, un nas, una boca i una orella). A l'interior de la sala vam penjar imatges de fragments d'obres d'art, totes vinculades a un dels cinc sentits. Cada família va triar un parell d'aquestes imatges que associava al sentit que l'hi havia tocat i després cadascú ens va explicar el perquè de la tria, una imatge que per a uns estava vinculada a la vista, per a altres estava vinculada al gust.
Ens vam adonar amb aquest taller que la percepció de cada persona és diferent, variada i rica, i que una imatge ens remet a moltes sensacions, diferent per a cadascú.
Les imatges que vam fer servir estaven agafades del llibre: Little Museum

(Le Saux, Alain; Solotareff, Grégoire. Pequeño museo = Little museum. Barcelona: Corimbo, 2004)







En acabar aquesta part del taller vam gaudir d'una estona de lectura compartida de "contes i sentits", i ens vam endur la biliografia a casa.



I per últim vam estrenar el passaport lector, una eina per a que les famílies puguin anar enregistrant les aventures on els porten les diferents lectures de cada dia.


No hay comentarios:

Publicar un comentario