martes, 21 de marzo de 2017

Atreveix-te amb els Llibres! : "Una carta per a la Clementina"

La vida és plena de reptes!
Aquest any 2017 incio la meva participació en el projecte: Atreveix-te amb els llibres! : un taller de descoberta de les lectures interessants que amaguen les biblioteques.
Vaig començar a la Biblioteca Zona Nord de Barcelona el dia 10 de març

Per celebrar el mes de març, mes de les Dones, als nostres petits lectors els vaig explicar:
"L'Artur i la Clementina" d'Adela Turin, un clàssic per de la literatura infantil per a revisar els estereotips de gènere.

Es va generar un diàleg molt interessant entre els nens i nenes assitents a la sessió: per què marxa la Clementina si ho té tot? no li agrada la seva vida? què li falta? per què se sent com una tonta? i vam acabar amb la pregunta: on marxa la Clementina?

I aquesta darrera pregunta ens va obrir un món de possibilitat, així és que  ens vam situar davant d'un mapa mundi i vam començar a imaginar a quin lloc la Clementina havia pogut anar. 
El recorregut pel món ens va portar a parlar de països i els països a contes selecccionats amb protagonistes femenines i valentes. Així vam visitar Kenya amb la història de Wangarii Maathai de Plantant arbres a Kenya, l'Iraq de la Bibliotecària de Bassora, vam viatjar als Estats Units amb el Autobús de Rosa, que narra la història de la Rosa Parks, una afroamericana que es va negar a cedir el seu seient a un home blanc i que va esdevenir un símbol per a la lluita contra la segregació racial dels Estats Units... i vam poder fullejar un                                                                 munt de lectures interessants que estan al fons de la biblioteca.

Per últim vam escriure una carta postal a la Clementina i li vam enviar.
on ets Clementina?
ens respondràs?

No hay comentarios:

Publicar un comentario