sábado, 15 de febrero de 2014

proposta de joc




"Al principio todo estaba vivo. Los objetos más pequeños estaban dotados de corazones palpitantes, y hasta las nubes tenían nombre. Las tijeras caminaban, teléfonos y cafeteras eran primos hermanos; ojos y gafas, hermanos. El reloj tenía cara humana, cada guisante de tu plato poseía una personalidad diferente, y en la parte delantera del coche de tus padres la rejilla era una boca sonriente con numerosas piezas dentales. Los lápices eran dirigibles; las monedas, platillos volantes. Las ramas de los árboles eran brazos, las piedras podían pensar....."

(Paul Auster. Informe del interior)

us en recordeu???

us proposem un joc, busquem el sonriure a l'obrellaunes? els ulls a la bústia? la  cara de l'aixeta?
demanem als nostres fills/nebots/nets... que ens ensenyin mirar com "al prinicpio" com diu Paul Auster??




els nens de Berenar de contes en aquest llevataps hi van veure: una ovella, un mussol, una cabra....  i tú, 
qué hi veus?



si us animeu envieu-nos fotos d'objectes-animats a: berenardecontes@gmail.com  i les publicarem al bloc.





jueves, 13 de febrero de 2014

i avui, una història d'amor

14 de febrer
avui us volem referenciar un conte que ens agrada:


escrit per Agnés de Lestrade
il·lustrat per Valeria Docampo
editat per Sleepyslaps, 2010

"Vet aquí un país on es parlava poc. On la gent havia de comprar les paraules que volia dir. Les paga, se las menja i les pronuncia, és el país de la gran fàbrica de les paraules"
Aquest és la història d'un nen que es diu Diego, enamorat de l'Aura, les paraules són tan valuoses al seu país que els nens les cacen amb caçapallones. Demà és l'aniversari de l'Aura i en Diego li caça tres paraules per regalar-les-hi: "cirera, pols, cadira"  .. i encara un altra...
Un text poètic, il·lustrat magníficament, una bella història d'amor


ens encanta la ressenya que Emma López fa d'aquesta obra al seu blog:  La gran fábrica de la palabras


propera cita: ens visita la Martha Escudero, el dia 26 de febrer!

El dimecres dia 26 de febrer tenim la nostra propera cita de "Berenar de contes", i  tenim una sort immensa perque ens visitarà la gran narradora mexicana Martha Escudero amb la següent proposta:

Menú de contes per a menuts
(o no tant)

Per a preparar aquesta deliciosa sessió necessitarem:  
Una narradora,
Cinc contes de bona qualitat,
I, sobretot, unes orelles fresquetes
I uns quants ulls ben desperts. 
Es barreja tot amb carinyo i bon ritme, afegint unes quantes gotes d’imaginació. Es deixa coure al foc lent del cor el temps que calgui. 
Contes de cuina que parlen d’ingredients, receptes, estris,... Contes acumulatius i amb fórmules repetides molt adequats per a petits paladars a partir de 3 anys.
 
Els contes que integren aquesta sessió són: 

“Una sopa de piedra”, versió d’Anaïs Vaugelade, “Patates i tomàquets” de Joyce Dunbar, “¡Ay!” de Victoria Pérez Escrivá, “L’Ernest” de Didier Lévy y “La Pulga aventurera” de José Antonio Zambrano. 

















Aquí teniu a la cuinera-narradora d'aquesta sessió tan suculenta!!!!


martes, 11 de febrero de 2014

fem xarxa!!

El mes d'octubre d'aquest curs unes famílies representants de l'AMPA de l'escola Marinada van venir de visita a la nostra activitat de Berenar de Contes, van escoltar, llegir, es van inventar animals impossibles i els va agradar tant l'experiència que van decidir d'intentar-ho a la seva escola. Van demanar-nos col·laboració per engegar el projecte i després d'una reunió i uns quants correus electrònics i ... molta feina per part seva, per fi l'escola Marinada va inaugurar el seu Berenar de Contes!
us sembla tan magnífic com a nosaltres?





estem agraïdes i contentes!!
Sort i ànims!

I a la sessió les mes de gener... ens han visitat famílies de l'Escola Ocata!!! els ha agradat la nostra sessió de cinema al sostre i .... mireu quin projecte més xulo han implementat a la seva escola!





Desde l'AMPA de l'Escola Bisbat d'Egara de Terrassa ens van demanar informació sobre la nostra activitat, els hi vam enviar, van xafardejar pel nostre blog i per altres blogs escolars amb iniciatives similars i també han generat un projecte que anomenen "Contes amb xocolata", i pel que ens expliquen està resultant tot un èxit!
 Tant de bo s'escampi com una taca d'oli!



martes, 4 de febrero de 2014

contes del dret i del revés

Coneixeu a la rateta que embrutava l'escaleta? i la història dels tres llobatons i el porc ferotge? i la de la Caputxeta que es menja el llop?
a la manera dels "Versos perversos" del Roald Dalh., vam explicar contes capgirats i després vam posar-nos a construir personatges de contes clàssics a mida real.







RATA D’ESCALA 

Això era una rateta 
que embrutava l’escaleta: 

hi escampava uns cagallons 
menudets com perdigons. 

Fins que un dia li van dar 
metzinetes per sopar. 

Va deixar així la rateta 
d’embrutar aquella escaleta. 

(Miquel Desclot)

berenar de cinema

Al desembre "berenar de cinema", vam convidar als nostres petits cinèfils a gaudir d'una estona de bon cinema però des d'una perspectiva diferent: estava projectat al sostre!!

crispetes, càmara... i acció!!!



us enllacen alguns dels curts d'animació que vam projectar :






al berenar de novembre ens visita: José Campanari

El mes de novembre va ser un berenar molt especial, ens va visitar el gran narrador i escriptor de llibres infantils José Campanari per a presentar-nos la seva proposta: 

"PEQUEÑO MUSEO ITINERANTE DE OBJETOS Y FRAGMENTOS DE CUENTOS" 

en vam gaudir molt i molt i molt ..... muchas gracias Campa!!

aquí us deixem la bibliografia que vam treballar:  contes de José Campanari





aquest curs.. comencem amb un zoo il·lògic


El mes d'octubre vam iniciar les trobades de Berenar de contes amb una proposta esbojarrada, ens vam passejar per un ZOO IL·LÒGIC: heu vist mai un  una "vacallona"? us imagineu com un és "cocofant"? Nosaltres després d'escoltar contes d'animals inventats i llegir i jugar amb els llibres-joc seleccionats per l'ocasió... vam tenir l'oportunitat d'inventar-nos els que vam voler..
aquest va ser el resultat:



Us adjuntem la bibliografia que vam treballar aquesta sessió (elaborada per Laboratori de Lletres i Imatges de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers )

(aquesta proposta està adaptada d'un laboratori de Granollers)

lunes, 3 de febrero de 2014

o memé, o hanna, o cochí, o mimí

comencem?

cançó japonesa que el notre amic i gran narrador Yoshi Hioki ens presta per començar les sessions de Berenar de Contes